Politikers löner

I en tid som denna. När vi behöver mer pengar till välfärden. Där undersköterskor, sjuksköterskor, barnskötare, lärare osv sliter ut sig för löner som inte står i proportion till arbetet de utför. När vi behöver pengar till mottagandet av flyktingar. När det talas om att skatten måste höjas och att Sverige behöver låna pengar för att klara finanserna så väljer politikerna att höja sina egna löner. I och med det drar de iväg ännu mer i förhållande till yrkesgrupper inom välfärden. Det sänder enligt mig ut dåliga signaler, då det nu letas med ljus och lykta efter poster att spara in på. Vad sägs som att spara in på era löner.
 
Ledarmöterna i riksdagen får en höjning med 1400 kr/månad den 1 november. Självklart ska även politikers löner kunna höjas, men det är ju inte precis så att ledarmöterna var fattiga med sina tidigare 61000 kr/månad. Men det är klart att de måste få en kompensation från krisåret 2009 då det "bara" fick 500 kr. För mig är 500 kr en mer rimlig löneökning då det faktiskt är skattepengar vi talar om. Anser att många politiker verkar ha dålig koll på pengars värde samt vem som är deras arbetsgivare. Kanske de skulle fråga sina arbetsgivare - det svenska folket vad vi tycker om lönerna. 
 
Jag anser att det är just det här klassamhället som ställer till problem i världen. Det finns tillräckligt mycket pengar för att ingen människa ska behöva gå hungrig eller sakna tak över huvudet. Pengarna är bara så otroligt dåligt fördelande. Att höja löner utifrån procent gör att de rikare drar ifrån, vilket leder till att klyfterna fortsätter att öka. Jag anser att vissa grupper, där ibland politikerna bör frysa sina löner under en period till förmån för andra för att skapa ett mer jämställt samhälle. 
 
https://www.riksdagen.se/sv/Start/Press-startsida/pressmeddelanden/201516/Riksdagsledamoternas-arvoden-hojs/
 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21506781.ab 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0