Taco och spanska

Idag fick jag besök av mamma. Vi fikade och sedan åt vi tacos. Det är första gången jag testade tortillabrödet som är som en liten båt. Jag tyckte det var riktigt gått. Sedan har jag inte gjort så mycket, har lyssnat lite på ljudbok och betalat räkningar.


Nu på kvällen gav jag mig på att uppdatera mina kunskaper i spanska. De har några ljudböcker på storytel. Ibland känner jag att jag behöver låta hjärnan jobba och varför inte slå två flugor i en smäll och bättra på mina bortglömda språkkunskaper. I högstadiet ville jag läsa spanska men vi kunde bara välja franska eller tyska så det fick bli franska. I gymnasiet kunde jag till slut välja spanska så jag läste det under tre år. 

Men oj vad svårt det är. För mig är problemet mest kopplat till minnet. Ord fungerar hyfsat, minns en del och en del känner jag igen. Meningar är däremot svåra för jag kan inte hålla en hel mening i minnet, minns bara halva. Samma sak när de t.ex. säger svart, vit, grå, blå, grön för att sedan säga det på spanska. När vi kommit till grå har jag ju redan glömt bort vilka färger jag ska säga på spanska, haha. Dessutom blandar jag ihop spanskan och franskan. 

Jag lär mig visserligen bäst när jag ser saker i skrift så det vore ju toppen om man kunde både höra och se samtidigt när man ska lära sig språk. Men den möjligheten finns inte på Storytel i dagsläget. Det fick räcka med 30 minuter mer än så orkar jag inte. 
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0