Promenad i solen

Det var ett tag sedan jag skrev här. Jag har haft en något sämre period men de senaste dagarna har jag mått lite bättre igen. 

Idag var jag ute och åkte med Eloflexen för första gången. Den fungerar jättebra men det kan vara lite svårt med vägkanter. Det fungerar bättre om jag backar upp och jag kan ju faktiskt även resa mig och putta upp rullen så det är inga större problem. Jag testade att åka inne i närbutiken som är rätt trång. Det gick bättre än förväntat men det är nog enklare att ta moppen dit och gå i affären som jag brukar. Med rullen behöver jag resa och sätta mig hela tiden och det tar mer energi. Moppen är dessutom snabbare och mer stötdämpande så för transport så är den smidigare. 

Eloflexen är däremot perfekt när man ska iväg på något. Min pojkvän frågade idag om vi ska åka in till kulturnatten i helgen och nu är ju det faktiskt möjligt. Förra året fick jag säga nej men nu har jag Eloflexen och slipper bli runtdragen av andra. Det känns underbart att kunna vara självständig. 

Jag var ute säkert över en timme idag. Jag åkte först runt en stund och sedan handlade jag. Efter jag lämnat av maten hemma så gav jag mig ut igen  Det är helt underbart ute, ville inte åka in men jag behöver vila och äta. Gud vad jag saknar att bara kunna gå ut och promenera på mina egna ben men att kunna åka ut på det här viset är guld värt. 

Sådana här dagar tänker jag på alla som är så pass svårt sjuka i ME och andra sjukdomar att de inte klarar av att ta sig ut ens en kort stund. Jag har ju själv varit i den situationen och det är hemskt att vara helt instängd i sitt hem. 

RSS 2.0