Alla helgons dag

Ikväll kom jag ut en timme. Mamma, brorsan, syrran och jag besökte pappas och farfars gravar. Det var inte helt enkelt att ta sig fram med rullstol på grusgångarna men det gick. Jag tycker det är så fint med så många tända ljus. Sedan blev det en kort biltur för att släppa av syrran. Det kändes riktigt roligt att komma ut ur lägenheten och att träffa hela familjen samtidigt. 


Politikers löner

I en tid som denna. När vi behöver mer pengar till välfärden. Där undersköterskor, sjuksköterskor, barnskötare, lärare osv sliter ut sig för löner som inte står i proportion till arbetet de utför. När vi behöver pengar till mottagandet av flyktingar. När det talas om att skatten måste höjas och att Sverige behöver låna pengar för att klara finanserna så väljer politikerna att höja sina egna löner. I och med det drar de iväg ännu mer i förhållande till yrkesgrupper inom välfärden. Det sänder enligt mig ut dåliga signaler, då det nu letas med ljus och lykta efter poster att spara in på. Vad sägs som att spara in på era löner.
 
Ledarmöterna i riksdagen får en höjning med 1400 kr/månad den 1 november. Självklart ska även politikers löner kunna höjas, men det är ju inte precis så att ledarmöterna var fattiga med sina tidigare 61000 kr/månad. Men det är klart att de måste få en kompensation från krisåret 2009 då det "bara" fick 500 kr. För mig är 500 kr en mer rimlig löneökning då det faktiskt är skattepengar vi talar om. Anser att många politiker verkar ha dålig koll på pengars värde samt vem som är deras arbetsgivare. Kanske de skulle fråga sina arbetsgivare - det svenska folket vad vi tycker om lönerna. 
 
Jag anser att det är just det här klassamhället som ställer till problem i världen. Det finns tillräckligt mycket pengar för att ingen människa ska behöva gå hungrig eller sakna tak över huvudet. Pengarna är bara så otroligt dåligt fördelande. Att höja löner utifrån procent gör att de rikare drar ifrån, vilket leder till att klyfterna fortsätter att öka. Jag anser att vissa grupper, där ibland politikerna bör frysa sina löner under en period till förmån för andra för att skapa ett mer jämställt samhälle. 
 
https://www.riksdagen.se/sv/Start/Press-startsida/pressmeddelanden/201516/Riksdagsledamoternas-arvoden-hojs/
 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21506781.ab 

Fredag

Dagens plan är att vila eftersom jag hoppas kunna följa med och tända ljus vid gravarna imorgon. Tycker det är så fint på kyrkogården när det är så många ljus tända samtidigt. Jag tycker för övrigt om att besöka den här kyrkogården, det är så lugnt och fridfullt där. Kyrkan ligger längst med mitt gamla promenadstråk så under sommarhalvåret har jag ofta gått in och satt mig på bänken vid pappas grav och njutit av naturen.

Idag kommer mamma över och lagar hamburgare och bakar glutenfria brownies. Så lite fredagskänsla ska väl ändå infinna sig. Det är lätt hänt att alla dagar känns likadana när man är är hemma jämt. Men jag ska försöka få till en känsla av helg nu har jag tänkt mig. 

Trevlig helg
RSS 2.0