Insomni

Inatt var det omöjligt att somna. Tiden gick och jag tog Imovane till slut men inte somnade jag av det. Vid halv fem tog jag lite mer, brukar räcka med en fjärdedel för det mesta för att kroppen ska kunna gå ner i varv men inte i natt. Så det blev en halv. Somnade äntligen vid halv sex på morgonen. Väckarklockan ringde vid halv tio och jag kände att i dag var det bara att ställa in boendestödet. 


Jag somnade om och fick lite mer sömn även om den var ytlig och jag drömde en hel del. Det jobbiga är att jag blir ännu mattare i musklerna och får ångest av Imovane dagen efter så det är inte roligt när jag behöver ta till det. Det är lite som att välja mellan pest eller kolera, haha men jag blir så dålig om jag inte sover. Vet inte om d-vitaminet jag tar nu påverkar sömnen. Jag har börjat ta starkare eftersom det är vinter, 5000 istället för 2000.

Jag har faktiskt lyckats göra en del av det som jag hade planerat att göra med boendestödjaren. Jag bytte gardinerna i sovalkoven och kuddöverdragen i soffan så nu är det fint inför advent bortsett från alla prylar som behöver hjälp att hitta till sin rätta plats, hihi. Nu får vi se om jag hinner/orkar göra resten av det som behövs göras i helgen.Jag behöver tvätta, göra rent ett fönster, plocka prylar, göra rent Lovas låda, plocka ur diskmaskinen, ta emot mat, laga mat. Så här får det bli prioritering så får vi se hur mycket jag kan bocka av. 

Julfixat. Nu är det bara granen kvar men den får vänta lite till.

Trött

Sedan i lördags har jag varit tröttare än vanligt. Vet inte om det beror på mörkret eller om det är för att jag inte fått någon moxabehandling på ett tag. Det verkar ju som om behandlingarna ger mig något bättre återhämtningsförmåga och förbättrar andningen. Jag hoppas kunna komma igång med det snart igen. Så idag är det vila och en dusch som stått på schemat. Tur jag har min robot som fick dammsuga medan jag var i badrummet. 

Taco och spanska

Idag fick jag besök av mamma. Vi fikade och sedan åt vi tacos. Det är första gången jag testade tortillabrödet som är som en liten båt. Jag tyckte det var riktigt gått. Sedan har jag inte gjort så mycket, har lyssnat lite på ljudbok och betalat räkningar.


Nu på kvällen gav jag mig på att uppdatera mina kunskaper i spanska. De har några ljudböcker på storytel. Ibland känner jag att jag behöver låta hjärnan jobba och varför inte slå två flugor i en smäll och bättra på mina bortglömda språkkunskaper. I högstadiet ville jag läsa spanska men vi kunde bara välja franska eller tyska så det fick bli franska. I gymnasiet kunde jag till slut välja spanska så jag läste det under tre år. 

Men oj vad svårt det är. För mig är problemet mest kopplat till minnet. Ord fungerar hyfsat, minns en del och en del känner jag igen. Meningar är däremot svåra för jag kan inte hålla en hel mening i minnet, minns bara halva. Samma sak när de t.ex. säger svart, vit, grå, blå, grön för att sedan säga det på spanska. När vi kommit till grå har jag ju redan glömt bort vilka färger jag ska säga på spanska, haha. Dessutom blandar jag ihop spanskan och franskan. 

Jag lär mig visserligen bäst när jag ser saker i skrift så det vore ju toppen om man kunde både höra och se samtidigt när man ska lära sig språk. Men den möjligheten finns inte på Storytel i dagsläget. Det fick räcka med 30 minuter mer än så orkar jag inte. 

RSS 2.0