Besök hos mamma

Idag böt jag min soffa mot mammas. Jag tog färdtjänsten dit och hälsade på henne en stund. Det är så skönt att kunna vara mer självständig än tidigare. Jag hade egentligen tänkt åka dit igår men då orkade jag inte, så det fick bli idag istället. Vi tog varsin sida av soffan.Jag tog med mig gluten och laktosfri kladdkaka, som om vi skulle behöva det, Haha. Måste på allvar ta tag i mina kostvanor igen. Oftast orkar jag inte tänka på att fixa nyttig mat utan bara tar det enklaste alternativen jag har hemma. Jag ska försöka få in mer grönsaker och minska på kolhydraterna samt äta mindre portioner igen. Trodde väl aldrig att underviktiga jag skulle behöva tänka på vikten men när man inte kan röra på sig lägger jag nu på mig. I början gick jag ner, nu går jag upp.


Eftersom mamma fått en ny inflammation i armen pga att hon lastat in och ut rullen ur bilen bestämde vi att vi ska ta färdtjänsten till Ikea i vår och köpa fler glaslådor så jag kan frysa in nyttigare mat. Då hjälper chauffören till att lasta rullen in och ur bilen. Det blir en tuff utmaning med Ikea så vi får se hur det går. Men jag måste ha rullen så vi får vänta tills mamma kan dra den igen. Vi passar på en vardag när de öppnar så ska det nog gå bra.

Jag passade på att mysa lite med Enya också. Hon är svart som natten och syns knappt Hon är så lugn, annat mot min katt som har klös.

När jag kom hem hade jag fått brev från Aleris. Jag har redan fått tid för en MR. Trodde jag skulle behöva åka till Karolinska men behöver bara åka till Löwet. Så nästa torsdag är det dags. Nu börjar energin ta slut så jag ska ge Lova mat och sedan vila.

Dålig dag

Igår var en bra dag trots att jag var så trött. Jag var iväg på ett läkarbesök som var väldigt bra. Nu är remiss för hjärnröntgen skickad och jag ska ta mig iväg och ta nya prover. Jag ska även testa att byta ut venlafaxinet till anafranil. Håller tummarna att det går bra, är ju så medicinkänslig. Jag var även in till apoteket. Mamma släppte av mig vid ingången så det blev inte allt för långt att gå men det tog längre tid där inne än jag hade beräknat.


Idag kom fakturan för gårdagen. Mår verkligen skit idag. Illamående, yr, frusen, värk och huvudvärk. Så går det när man gör så mycket på en gång. Men min snälla bror hjälpte mig att hämta ut ett paket idag så nu slipper jag tänka på det iallafall. Nu ska jag vila och vänta på att fk ska ringa upp mig.

Förstår inte varför mitt vänstra öga alltid ser värre ut än det högra när jag mår skit. Haha.

Växter

Igår åkte jag och mamma iväg till Bauhaus för att köpa växter. Jag har ett presentkort där som jag inte hade använt än. Att vara inne på Bauhaus är rätt tufft med många intryck, både jag och mamma kände oss borta i huvudet. Men när man inte har så mycket energi är det bra när man kan kombinera flera uppgifter samtidigt. I detta fall exponeringsövning+gå+uträtta ärende. 


Jag köpte två ormbunkar och en orkidé.
Det är rätt svårt att hitta växter som både är kattsäkra och inte kräver allt för mycket ljus. Jag har ju bara två fönster och de är placerade i ett läge som inte ger så mycket ljus.


Lova var lite nyfiken först men verkar inte bry sig så mycket om växterna. Det har hon aldrig gjort vilket är skönt. Julius ville ju gärna provsmaka. 


Det känns så mycket mer hemtrevligt med växter i fönstrerna. Nu ska jag bara försöka hålla dem vid liv.


Idag vaknade jag inte fören halv tolv, jag var så trött igår och jag har haft lite problem med sömnen på sista tiden. Det är skönt att få sova ordentligt. Idag bränner det i kroppen, antagligen eftersom jag gick en del igår, trots att jag var så slut. Jag hade med mig rullen men det är svårt att sitta still när man ska välja och inhandla växter. 

RSS 2.0