Exponeringsövning

Den här veckan har min  boendestödjare semester, så jag bestämde mig för att inte ha någon vikarie och istället satsa på att göra en exponeringsövning. 


Det fick bli en tur till centrum. Eftersom jag inte åkt dit själv sedan jag blev sjuk tog jag färdtjänst. Men jag hoppas ha energi och mod att ta moppen dit längre fram.

Jag såg förra gången jag var där med brorsan att de har den hårfärgen jag vill färga till. Så förutom att åka dit och bara gå runt i butiken för att jobba med min ångest var syftet att inhandla hårfärgen. Så nu ska jag ta tag i att färga mitt hår i den här färgen.

Är väldigt sugen på att testa att färga med henna men det får bli lite längre fram. Den färgen ska tydligen sitta i ca tre timmar så just nu känns det mer praktiskt att fortsätta med vanlig hårfärg ett tag till.

Läkarbesök

Idag, på min självaste födelsedag var det läkarbesök som stod på schemat. Jag hade tid hos en läkare på neurokirurgen på Karolinska. 

 
Vi pratade om magnetundersökningarna som jag gjort. Han förklarade hur det fungerar med ryggmärgsvätskan och hållrummen. 
 
Fick konstaterat av läkaren att jag har hydrocefalus. Stoppet som tidigare troddes vara en cysta är troligtvis någon typ av sammanväxning. 
 
Läkaren var inte säker på om det kunde vara orsaken till mina problem men kunde inte heller utesluta att en del symtom kan bero på att jag har något för mycket vätska i hjärnan. Troligtvis är detta medfött eller så har det växt under en lång tid.
 
Så nu är nästa steg ny magnetröntgen, denna gång på Karolinska. Sedan ska läkarna fundera över eventuell operation (shunt eller VCR). Det verkade luta åt VCR som innebär att de med titthålskirurgi borrar ett hål i den tredje vertrikeln så att vätskan kan ledas vidare. 
 
Det skulle vara skönt om en operation kunde göra mig iallafall något friskare. Det finns inga garantier men finns det en chans att bli bättre måste jag ta den. Samtidigt känns det läskigt. Har alltid varit livrädd för att behöva sövas och en hjärnoperation känns lite läskigt även om det är en relativt säker operation. Jag får helt enkelt vänta och se vad läkarna säger efter jag varit på magnetröntgen. Jag kommer gå på deras rekommendation.
 
Misstänker att detta måste vara färdigutrett innan jag får komma till Sköndal. Så jag hoppas det går fort men får räkna med iallafall några månader om operation blir aktuellt.
 
RSS 2.0