Busy day

Idag kom mamma på besök efter hon varit till Bauhaus. Vi pratade som vanligt politik. Det går inte att träffa min mamma utan att det kommer upp, haha. Jag säger alltid "Måste vi prata politik?" men eftersom jag innerst inne också är politiskt intresserad så drar jag iväg och diskuterar det iallafall. Jag kan inte låta bli när det finns så mycket som skulle kunna förändras om folk var villiga att dela med sig och inte enbart tänka på sig själva och sin egen vinning. Allt just går ut på att hålla uppe det ekonomiska ekorrhjulet, även att outsourca IT-tjänster. Långsiktigt är det urdåligt att priset och inte kvaliteten styr men så ser det ut idag. Nog om det. Jag fick en blomma av mamma så nu är uteplatsen uppiffad.

Vid tretiden ringde Adam och frågade om han kunde fixa ordning grinden så nu är den på plats. Det blev lite bök eftersom allt inte är rakt och skruvarna blev då något för långa. Jag försökte hjälpa till att hålla upp grinden och den är så jäkla tung. Jag har fått mig ett rejält styrkepass idag. Jag satt och låg ner på en dyna emellanåt. Jag fick chansen att prata lite med grannen som bor ovanpå mig, har inte sett honom tidigare. Han verkar trevlig så känns bra att veta vem som bor i huset. 

Nu är det dags att vila och hålla tummarna att jag inte får bakslag. 

Lagat mat

Idag har jag trots extra svaga muskler lagat mat. Gjorde en vegetariskt currygryta. Körde inte på recept utan tog av det jag hade hemma. Grytan blev något tam i smaken men ändå helt okej. Den innehöll paprika, zucchini, lök, broccoli, morot och kokosmjölk. Kryddade med curry, svartpeppar, vitlök, ingefära, slängde in lite grönsaksbuljong eftersom det inte smakade så mycket. Får nog tänka över kryddningen till nästa gång eftersom jag gillar stark mat. Till det blev det råris. Självklart är allt ekologiskt. Det blev hela 8 måltider så ska försöka göra plats i frysen. 

Jäkla sjukdomar

Är så frustrerad just nu. Var tvungen att tacka nej till en båttur idag pga att jag är så slut i kroppen. Men vissa dagar går det bara inte att pressa sig. Jag ska försöka att inte vara för besviken då det faktiskt kommer fler dagar.  Men ibland suger det att behöva tänka långsiktigt och tänka framåt.


Jag hade två för mig rätt bra dagar, onsdag och torsdag då jag var igång en del här hemma med städning. Igår tänkte jag "oj va bra det här går, kanske har jag kommit upp en nivå". Där, när den tanken slog mig började varningssignaler dyka upp. För mig innebär det oftast att jag går på adrenalin och det innebär bakslag. Kunde inte somna igår eftersom adrenalinet rusade i kroppen. Idag är kroppen istället helt slut på adrenalin. Det finns liksom ingen extra växel att lägga i alls. Det känns ändå inte som ett jättestort bakslag så med vila vänder det nog snart. 

Det är så svårt att köra pacing ibland eftersom bakslagen ofta kommer någon dag efter. Det gör det även svårt för människor runt mig att förstå hur lite jag faktiskt orkar. 

RSS 2.0