Melatonin


Jag testade melatonin för första gången i förrgår. Tanken är att jag genom det ska bli av med Propavanet samt Imovanen som jag tar i perioder. Det vore bra om min dygnsrytm blev bättre. 

Det har väl gått sådär. Jag mådde inte bra den natten. Sov oroligt, drömde konstigt och vaknade titt som tätt så det slutade med att jag till slut faktiskt fick ta Imovane vilket motsätter hela syftet, haha. Jag mådde skit när jag vaknade igår. Natten till idag tog jag därför bara en halv tablett, alltså 1 mg melatonin tillsammans men mirtazapin och propavan. Det verkar ha fungerar något bättre för jag somnade faktiskt men jag har varit helt slut och sovit på dagen och haft konstiga drömmar så jag blir helt dissorienterad. Har även haft mer ångest och krypningar.

Vet inte om det är så att jag inte tål Melatonin eller om det här är övergående. Kan kanske också vara en reaktion med mirtazapinet och propavanet. De gör ju båda att man kan bli dåsig på dagen. Jag vågar inte experimentera för mycket med sömnen efter allt jag gått igenom på den fronten. Det är så jobbigt att jag reagerar på så små doser. 

Inatt behöver jag få sova mer normalt så jag hoppar melatoninet någon dag och tänker testa att minska något på propavanet (tar en halv nu) och ta 1 mg melatonin. Vi får se hur det går. Guldmedalj till mig

Idag är det fler än idrottarna i OS som tagit medalj. Jag ger mig själv en guldmedalj för mitt mod. Som ni säkert vet utvecklade jag agorafobi som följd av min svåra panikångest. Ångesten är mycket bättre och kommer numera nästan bara när jag gått över kroppens energinivå. 

Hur som helst idag åkte jag själv till läkarbesöket på Stora Sköndal. Jag känner mig så stolt. Det kan tyckas som det är en enkel sak men kroppen reagerar som om man ska göra något riktigt läskigt som t.ex. hoppa fallskärm om man är höjdrädd.

Tack och lov verkar min kropp inte stressa upp sig på samma sätt längre. Jag var lite nervös på morgonen men när jag väl skulle iväg kände jag mig helt lugn. Jag fick några vågor av panik när vi åkt en halvtimme och kroppen signalerade att jag inte fick luft och hjärnan blev väldigt fokuserad på andningen. 

Jag har fått lära mig i kbt:en att hjärnan scannar av kroppen vid nödsituation så jag känner ju igen symtomen väldigt väl. Det gäller att inte bli stressad av symtomen för då kan det dra iväg. En fullskalig panikattack är allt annat än trevlig även om det är ofarligt. Så det är bara att hålla sig lugn och låta det gå över. Jag stannade i känslan ett tag för det är viktigt att inte fly från situationen genom säkerhetsbeteenden. Sedan koncentrerade jag mig på musiken istället.

Det är bra när kroppen inte går igång från 0-100 när jag får panikkänslor. Visst jag hade ångest kring andningen och hjärnan signalerade att jag slutat andas men hjärtat drog inte igång. Det är mycket enklare att hantera attacker när de dyker upp om man hinner känna att de är på väg. 

Resan och läkarbesöket gick väldigt bra. Jag fortsätter göra små framsteg men behöver fortsätta att vara noga med pacing. Nu är jag hemma och är väldigt trött, 4 timmar tar på krafterna. 

Rusande hjärta

Idag har det sprutat adrenalin i kroppen. Hjärtat har rusat på rätt bra idag och jag har känt mig sådär konstig i huvudet. Kopplade inte ihop det först men när jag kom till akupunktören kom jag på att det brukar höra ihop. 

Hur som helst pulsen var hög när jag kom dit men det känns mycket bättre nu efteråt. Det blev väldigt tydligt hur pass mycket kroppen går ner i varv med akupunktur och moxa. Effekten kommer direkt. 

Så nu ska jag äta lite , se till att få i mig vätskeersättning som brukar få ner min puls något och sedan vila. 

RSS 2.0