Melatonin


Jag testade melatonin för första gången i förrgår. Tanken är att jag genom det ska bli av med Propavanet samt Imovanen som jag tar i perioder. Det vore bra om min dygnsrytm blev bättre. 

Det har väl gått sådär. Jag mådde inte bra den natten. Sov oroligt, drömde konstigt och vaknade titt som tätt så det slutade med att jag till slut faktiskt fick ta Imovane vilket motsätter hela syftet, haha. Jag mådde skit när jag vaknade igår. Natten till idag tog jag därför bara en halv tablett, alltså 1 mg melatonin tillsammans men mirtazapin och propavan. Det verkar ha fungerar något bättre för jag somnade faktiskt men jag har varit helt slut och sovit på dagen och haft konstiga drömmar så jag blir helt dissorienterad. Har även haft mer ångest och krypningar.

Vet inte om det är så att jag inte tål Melatonin eller om det här är övergående. Kan kanske också vara en reaktion med mirtazapinet och propavanet. De gör ju båda att man kan bli dåsig på dagen. Jag vågar inte experimentera för mycket med sömnen efter allt jag gått igenom på den fronten. Det är så jobbigt att jag reagerar på så små doser. 

Inatt behöver jag få sova mer normalt så jag hoppar melatoninet någon dag och tänker testa att minska något på propavanet (tar en halv nu) och ta 1 mg melatonin. Vi får se hur det går. RSS 2.0