Gjort för mycket


Jag har helt klart gjort för mycket och just nu mår jag inget vidare. Svår utmattning=jobbig ångest så jag har det rätt tufft just nu. Det kommer bli en jobbig dag helt enkelt. 

Igår var jag ute på en mopedtur trots att jag kände att det krävdes adrenalin bara för att öppna ögonen. Men det var varmt och soligt ute och resten av veckan ska det vara sämre väder så jag ville passa på. Dessutom har jag lyssnat för mycket på ljudböcker sista dagarna. Så jag får väl skylla mig själv för mitt mående idag men man vill ju leva lite ibland. 

Som tur är vet jag vid det här laget att det vänder om jag sköter mig. Så jag ska vila och försöka hålla mig borta från mobilen så mycket det går men jag är läskigt beroende av den numera. Får abstinens utan mobilen, avskyr att det är så. Dags att detoxa helt enkelt men hur lätt är det när hela ens kontakt med omvärlden är beroende av mobilen. Så jag tänkte att om jag sätter det på pränt här så kanske det går bättre. 


Boktips


Jag vill verkligen rekommendera denna bok. Boken börjar med att all elektronik slutar fungera. Sedan man får följa människornas liv i kampen om överlevnad. Riktigt spännande. 

Boken väckte många tankar. Jag har redan tidigare insett att vårt samhälle inte är särskilt resilient. Vi förlitar oss allt för mycket på olja och elektronik. Men boken fick mig att fundera på hur jag personligen skulle klara av ett strömavbrott, även om det handlade om bara några dagar. Tyvärr insåg jag att jag inte skulle klara det särskilt bra.

Den andra boken Stjärnfall är också bra även om den är ännu mer Sci-fi. Jag gillar ju den genren så den passade mig, men första boken är helt klart bättre och mer verklighetstrogen. Men jag kan se parallellerna mellan det som anses vara konspirationsteorier (HAARP, chemtrails m.m.) och det som sker i boken. Mycket spännande. Nu väntar jag bara på att nästa bok ska komma som ljudbok på Storytel.

Påskmiddag/inflyttningsmiddag

Idag hade jag besök av familjen som kom och åt middag. Mamma lagade vår standardrätt- tacos. Jag köper alltid för mycket, så nu lär det bli tacos hela kommande veckan. Det är så trevligt att kunna umgås lite längre stunder. Idag kunde de vara kvar 2,5 timmar. Jag passade på att ta på mig riktiga kläder och nyduschad var jag också. Härligt, nu är själen glad.

RSS 2.0