Melatonin

Dagens läkarbesök handlade om mina mediciner. Jag ska nu testa att ta bort propavanet och istället testa melatonin för sömnen. Jag reagerar rätt starkt på läkemedel så jag behöver se till att jag tar mediciner som inte gör mig trögare än jag redan är dagen efter. 

Vi talade även om att det inte är någon mening att jag går hos psykiatrin eftersom de är inte något de kan göra för mig i dagsläget. Läkarna där fixar med antidepressiva och det reagerar jag så dåligt på och rent psykiskt mår jag ändå okej med tanke på min situation. Jag är positiv inför framtiden så det är bättre om Stora sköndal hjälper mig och om det behövs vårdcentralen. 

Mitt mående idag är inget vidare, är fortfarande kraschad så det är fortsatt vila som gäller. 

Boom

Där åkte jag in i väggen. Vaknade upp 8.30 till en rejäl krash. Yrsel, illamående, bränningar och ljuskänslighet m.m. Det är länge sedan jag haft så många och starka symtom samtidigt. Har legat i koma varvat med sömn sedan tiotiden. 

Nu har jag orkat få i mig mat och vätskeersättning och symtomen har minskat i styrka men de är fortfarande kvar. Svettas och har frossa så måste se till att dricka lite extra och vila både från fysisk aktivitet och intryck. Idag blir det inget Mc Donalds med brorsan tyvärr. 

Den enda orsaken jag kan komma på är att jag pysslat med smyckestillverkning tre dagar i rad. Jag minskade tiden jag satt varje gång eftersom jag märkte att jag fick mer värk. Värk speciellt i armarna kan trigga igång krasch i hela systemet för mig. Men jag var inte tillräckligt försiktig verkar det som. Får hålla det till en kort stund och inte varje dag när jag håller på med den här tekniken. 

Besök

Idag fick jag besök av biståndshandläggaren och en boendestödjare. Vi pratade om hur vi skulle lägga upp boendestödet. Jag har haft 45 min/vecka men ska nu testa 60 minuter varannan vecka, den veckan jag inte har hemtjänst. Jag känner att det blir för mycket att både få städning och boendestöd samma vecka, det tar för mycket energi som behöver läggas på andra saker som t.ex. läkarbesök. 

Min dag går annars i trötthetens tecken. Sov till halv nio idag men var så trött att jag somnade vid tolvtiden igen och sov till mitt alarm ringde 45 minuter senare. 

Jag pysslade lite med att göra hårsmycken igår och idag känns det att jag satt för länge, är extra trött och har ont i min högerarm samt är allmänt öm i kroppen. Men det var roligt igår iallafall. 😊


RSS 2.0